Even voorstellen,

Hi! Ik ben Céline, permanente make-up specialist in wenkbrauwen.?‍♀️

Wil jij mooiere of strakkere wenkbrauwen? Heb je bijna geen wenkbrauwhaartjes(meer) of vallen ze niet echt op? Zijn ze ongelijk en weet je soms niet waar je beginnen moet? Dit is herkenbaar voor velen. Ik help je graag om je hier nooit meer zorgen over te hoeven maken.

Ben je het tekenen zat, heb je geen zin meer om uren voor de spiegel te staan om ze gelijk te krijgen en morgen weer opnieuw te beginnen? Dan is permanente make-up de oplossing.

Na zelf jaren onzeker te zijn geweest over mijn lichte onopvallende wenkbrauwen, koos ik voor PMU, en wat was ik blij. Ik werd er zelfverzekerder van en dacht, ‘waarom heb ik dit niet veel eerder gedaan’? Ik liep de deur uit zonder make-up alsof ik de catwalk op kon. ?
Ik besloot hier mijn missie van te maken: iedere vrouw of man die onzeker is over zijn wenkbrauwen, hoeft dit niet meer te zijn, ik gun iedereen een paar wenkbrauwen om trots op te zijn.

Daarom hou ik mijn tarieven laag, zodat het voor iedereen mogelijk is en toegankelijk om voor de behandeling te kunnen kiezen. Ik gun dit gevoel namelijk iedereen. ☺️

Het verschil tussen een gewone permanente tattoo en semi permanente make-up, pmu is namelijk semi-permanent.*

 Dat wil zeggen dat het pigment waarmee wij tattooeren met pmu, wel slijt, maar nooit 100% zal verdwijnen. Wij tattooeren namelijk minder diep dan een gewone tattoo.  Wij tattooeren met permanente make-up minder diep omdat de huid veroudert en verkleurt. U kunt een grauwere tint krijgen naar mate je ouder wordt. Hierom wilt u de kleur en shape kunnen blijven aanpassen van het pigment dat wij zetten. Dit is doordat een gezicht door veroudering veranderd en om een zo mooi mogelijk resultaat te behouden. 

Normaliter komt u elk jaar tot anderhalf jaar terug voor een touch-up. Om de kleur bij te werken zodat deze weer optimaal is en om te kijken of u nog iets wilt veranderen aan kleur en model.  

Nadat ze genezen zijn hoeft u er niets meer aan te doen(behalve wat epileren waar geen haartjes horen), behalve dus wanneer het is licht is vervaagd na één jaar en terug komt voor de jaarlijkse touch-up. Bij sommige blijft het wel tot 2 jaar goed dat verschilt per huidtype, gekozen behandeling en mens, hierover hieronder meer informatie. Maar normaliter kom je na een jaar ongeveer terug, hoe eerder u komt hoe voordeliger.

Ombré Powder brows en Hairstrokes, gaan gemiddeld 1 tot 2 jaar mee mits je je houdt aan de nazorginstructies. 

Het is belangrijk om na de behandelingen alle adviezen op te volgen zodat u langer kan genieten van uw permanente make up. Daarnaast is het van belang hoe u zelf met uw huid/wenkbrauwen omgaat. Gaat uw vaak zonnebaden of op vakantie? Dan is de kans op vervaging natuurlijk sneller.

Het voordeel is wel dat bij Ombre en Powder brows de pigmenten geleidelijk vervagen en geen kale plekken komen in de wenkbrauwen doordat ze volledig zijn ingeschaduwd. Dit geld ook voor de combobrows. De combo brow is een combinatie van hairstrokes met powder er achter, voor een natuurlijk maar toch opgemaakt effect. 

*Indicatie van het verloop en de duur van hoe lang het blijft zitten per huidtype:*

Zeer vette huid: Tot 6 -8 maanden

Vette tot normale huid: 6 – 9 maanden a 10 – 14 maanden

Droge tot zeer droge huid: 15 tot 24 maanden

De houdbaarheid van de behandeling verschilt per persoon en kan korter zijn als je een zeer vette huid hebt, snel of veel bloedt tijdens de behandeling, erg blond bent, een lichte kleur laat toepassen, ooit PMU hebt gehad of de wenkbrauwen hebt laten laseren.

*Kan deze techniek bij iedereen toegepast worden?*

Nee, Permanente make up kan niet toegepast worden bij:

Zwangere dames, hepatitispatiënten, diabetespatiënten, personen die hart- en vaatziekten hebben en personen die al een zeer lange tijd bloedverdunners innemen. Bij gebruik van Roaccutane mag er geen permanente make-up worden toegepast tot het einde van de kuur.

*Bij bepaalde huidaandoeningen:* Ecxeem, psoriasis, keratosis pilares, dermatitis,rosacea. 

Gebruikt u, of heeft u hormoonzalf gebruik voor één van deze aandoeningen, dan moet u daar officieel minimaal 6 maanden mee gestopt zijn, voorafgaand aan uw behandeling.  

*Verdovende zalf* 

U kunt kiezen voor het gebruik van een verdovende zalf. Deze kunt u verkrijgen bij uw huisarts. Echter is het wel zo, dat dit het resultaat van uw behandeling kan beïnvloeden. Deze kunt u niet via mij verkrijgen, het gebruik van verdovende middelen is verboden in een salon of tattooshop. 

Je brengt deze zalf minimaal 1,5 uur van te voren aan. Een dikke laag die je op de huid ziet liggen en deze plak je af met plastic folie of de bijgeleverde plakkers. Het werkt oppervlakkig en de werking is 1 tot 1,5 uur. 

Doordat de huid hierdoor week wordt, kan het zijn dat het pigment minder goed pakt. 

Ook moet u vooraf testen of u niet allergisch bent. Daarnaast ontsmet ik voorafgaand aan de behandeling de huid, de combinatie van de verdovende zalf en alcohol kan een reactie veroorzaken, de huid kan hierdoor rood worden en een branderig gevoel geven. Door de roodheid, zult u meer bloeden tijdens de behandeling dan normaal. Hierdoor stoot u meer pigment uit. Normaal bloed je niet tot nauwelijks. Wel ontstaat er altijd wondvocht, omdat de huid eigenlijk per direct  begint met het genezingsproces, bij de eerste ‘prik’ van de naald. Dit is heel normaal. 

De behandeling is goed te doen zonder verdoving. Het is immers maar 30 minuten  tot 1,5 uur dat wij aan het pigmenteren zijn.

De totale duur van de afspraak is 2 tot 3 uur.